bel gratis 0800-2040
menu
PMA

Over Menzis

Geen winstoogmerk

Menzis is een zorgverzekeraar zonder winstoogmerk. Met ruim 2 miljoen verzekerden is Menzis één van de grootste zorgverzekeraars van Nederland. Verzekerden van Menzis zijn nu en in de toekomst gegarandeerd van goede en snelle zorg tegen een scherpe prijs.

PMA zorgverzekering, basisverzekeringen
PMA logo
 

Menzis en PMA

Sinds 2006

Menzis werkt al jaren samen met PMA. Zo is op initiatief van PMA in 2006 het grootste zorgcollectief van Nederland, de PMA zorgverzekering, ontstaan. U betaalt de premie aan Menzis. Menzis keert de vergoedingen uit en verleent de service, maar uw premie is via PMA een stuk lager.

Zorginkoop en premieopbouw

Geen winstoogmerk

Menzis is een coöperatie zonder winstoogmerk en heeft geen aandeelhouders en winstuitkeringen. Zo wordt 97,8% van de premie uitgegeven aan zorg uit de basisverzekering. Er is een compleet overzicht van hoe de premie besteed wordt. Zo geeft Menzis 49,7% van het premiegeld uit aan ziekenhuiszorg en 7,7% aan huisartsenzorg.

Meer informatie

Op de website van Menzis vindt u meer informatie over de premieopbouw en zorginkoop.

Ga naar de website van Menzis »

Treeknormen

Redelijke wachttijd

Als u een arts, therapeut, tandarts, operatie of andere zorg nodig heeft, wilt u niet onnodig lang wachten. Maar wat is een redelijke wachttijd? Daarover hebben zorgaanbieders in Nederland onderling afspraken gemaakt. Dit zijn de zogenaamde Treeknormen.

Meer informatie

Op de website van Menzis vindt u meer informatie over wachttijden.

Ga naar de website van Menzis »

Kraamzorg

Extra service

Zwanger zijn of proberen zwanger te raken is heel spannend, want u wilt natuurlijk dat het allemaal goed gaat. Wist u dat Menzis op vele manieren helpt bij zwangerschap en bevalling? Menzis doet veel meer dan alleen kraamzorg vergoeden. Iedereen met een basisverzekering heeft recht op kraamzorg. Met een aanvullende verzekering kunt u extra services en/of vergoedingen krijgen.

Kraamzorg van Menzis

Bent u zwanger? Met één telefoontje kunt u zich aanmelden bij de Servicelijn Kraamzorg. De Servicelijn Kraamzorg kunt u 7 dagen per week bereiken op 088 - 222 42 42. Menzis regelt dan voor u:

  • de inschrijving bij een kraamzorgorganisatie bij u in de buurt
  • het versturen van het kraampakket
  • een brochure over de zwangerschapsbegeleiding, verloskundige hulp en kraamzorg

Kraampakket

Bent u zwanger en heeft u Menzis ExtraVerzorgd, dan hebt u recht op een kraampakket. Als u zich voor kraamzorg aanmeldt bij de Servicelijn Kraamzorg, dan zorgt Menzis ook dat u het kraampakket ontvangt. Bij het samenstellen van het kraampakket heeft Menzis de hulp ingeroepen van verloskundigen en kraamverzorgenden. U kunt er dus zeker van zijn dat u met dit pakket alle noodzakelijke spullen in huis heeft. Bijvoorbeeld een matrasbeschermer, navelklemmen, kraamverband en desinfectielotion.

Meer informatie

Op de website van Menzis vindt u meer informatie over kraamzorg en alles wat met zwangerschap, bevalling en de extra service van Menzis te maken heeft.

Ga naar de website van Menzis »

Mantelzorg

Wat doet Menzis voor u?

Iedereen die meer dan acht uur per week, intensief en langdurig (langer dan drie maanden) voor een naaste zorgt, is mantelzorger. Mantelzorger bent u vaak ongevraagd, onbedoeld en soms zelfs onbewust. Speciaal voor mantelzorgers heeft Menzis als enige zorgverzekeraar in Nederland de Mantelzorgservice.

Menzis adviseert en informeert u gratis over bijvoorbeeld zorgverlof, contact met lotgenoten of administratieve ondersteuning. Menzis legt procedures uit en verwijst u, indien nodig, naar de juiste instanties. Kan Menzis uw vraag niet meteen beantwoorden, dan belt Menzis u binnen twee werkdagen terug.

Meer informatie

Op de website van Menzis vindt u meer informatie over mantelzorg van Menzis en alles wat daar mee te maken heeft.

Ga naar de website van Menzis »

Wachttijdbemiddeling

Kortere wachttijd?

Lang wachten op een behandeling? Menzis zoekt voor u een ziekenhuis met een kortere wachttijd. U beslist zelf of u daar ook naartoe wilt gaan. Zie ook de website van Menzis »Meer informatie

Wilt u gebruik maken van deze service? Bel Menzis 0800 - 20 40 (gratis). Menzis geeft advies, maar u beslist zelf.

Second opinion

Bel de klantenservice

Het kan voorkomen dat u niet helemaal zeker bent over het oordeel van een medisch specialist. Dan hebt u wellicht behoefte aan een second opinion (tweede mening). Een second opinion is het oordeel of advies van een andere medisch specialist dan de behandelend arts. Neem voor het regelen van een second opinion contact op met Menzis en bel gratis 0800- 20 40.

Menzis geeft ook advies

Menzis geeft ook advies over waar de second opinion het beste plaats zou kunnen vinden en kan bemiddelen in de wachttijd voor een second opinion.

Zorgadvies

Voor extra hulp of vragen

Soms is het lastig de weg te vinden in de zorg. In die gevallen kan Menzis helpen. Bijvoorbeeld als u vragen hebt over geboortezorg, mantelzorg, seniorenservice, langdurige zorg of sportgeneeskunde. Maar ook als u een second opinion of wachttijdbemiddeling wilt, kan de Menzis u helpen.

Lees meer over zorgadvies »

SamenGezond

Uniek spaarsysteem

Met SamenGezond kunt u punten sparen voor kortingen en artikelen op het gebied van gezondheid. Met dit spaarprogramma wordt een gezonde leefstijl gestimuleerd. U kunt zo profiteren van 100 euro extra voordeel per verzekerde.

Lees meer over SamenGezond »

 
 
PMA logo
 

Vragen of persoonlijk advies?

Bel gratis 0800 - 20 40

ma - vrij: 8:00 tot 18:00 uur

Vragen of persoonlijk advies?

Bel gratis 0800 - 2040

bel gratis 0800-2040

ma - vrij: 8:00 tot 18:00 uur


PMA logo
 

Bezoekadres

Kerklaan 2
2911 AD Nieuwerkerk a/d IJssel

Postadres

Postbus 313
2910 AH Nieuwerkerk a/d IJssel

Contact

T: 0180 - 32 02 64
E: klantenservice@pma.info

PMA biedt korting voor iedereen. Ingeschreven in de Kamer van Koophandel onder nummer: 29043684 en geregistreerd bij de AFM (Autoriteit Financiële Markten) onder de Wft (Wet op het financieel toezicht) vergunningsnummer: 12003892.