bel gratis 0800-2040
PMA

Menzis SamenGezond

Spaar- en gezondheidsprogramma

Menzis doet er alles aan om de zorg voor iedereen betaalbaar en beschikbaar te houden. Niet alleen door iedereen goed te verzekeren van zorg, maar ook door mensen te helpen bij het maken van gezondere keuzes. Menzis biedt daarom SamenGezond aan, een online spaar- en gezondheidsprogramma dat mensen ondersteunt om zich fitter te voelen en meer uit hun gezondheid te halen.

Met SamenGezond spaart u voor korting op uw aanvullende zorgverzekering, brillen en contactlenzen, mentale cursussen, voedingsadvies en bijvoorbeeld de FysioFitheidScan.

Meznis SamenGezond

Extra korting op brillen en contactlenzen

Tegen inlevering van 125 punten krijgt u vanaf 1 januari 2019 bij aankoop van een bril op sterkte bij Pearle en Eye Wish Opticiens extra kassakorting. Deze korting geldt ook zonder aanvullende verzekering. Uw korting is:

  • 25 euro kassakorting bij een bril van 50 euro tot 200 euro
  • 50 euro kassakorting bij een bril van 200 euro tot 500 euro
  • 75 euro kassakorting bij een bril van 500 euro of meer

Korting op aanvullende verzekering

Tegen inlevering van 3000 punten krijg u 20 euro korting op uw aanvullende verzekering of tandartsverzekering. Het bedrag ontvangt u binnen twee weken eenmalig op uw rekening. Dit kan alleen als u een aanvullende en/of tandartsverzekering hebt. Maximaal twee keer per jaar.

Mentale cursussen

Tegen inlevering van 700 punten kunt u online zelfhulpcursussen aanvragen op het gebied van mentale gezondheid die helpen bij het herkennen, aanpakken en het later opnieuw voorkomen van diverse psychische klachten. Ze bestaan uit educatie, oefeningen, ervaringsverhalen, tests en tips. Ze zijn actueel, laagdrempelig en actiegericht. Menzis SamenGezond heeft in totaal zeventien verschillende cursussen.

Fysiofitheidscan

Tegen inlevering van 125 punten kunt u een Fysiofitheidscan aanvragen. Iedereen kan deze fittest doen. Of u nu wekelijks intensief sport of (nog) helemaal niets aan beweging doet. Binnen een halfuur en in zeven stappen leert u uw fitheid kennen. Een fysiotherapeut neemt de test af en bespreekt na afloop de resultaten. U krijgt dan ook een persoonlijk beweegadvies.

Online voedingscheck

Hoe gezond eet u? Weet u wat goed voor u is en wat niet? Hebt u tips nodig om op een makkelijke manier net iets gezonder te eten? Met een voedingscheck brengt u uw voedingspatroon in kaart en ontvangt u een persoonlijk adviesrapport van een geregistreerd diëtist. In dit rapport gaat de diëtist in op de top-3 verbeterpunten en vergelijkt zij uw voedingswaarden met de voedingsrichtlijnen. Ook krijgt u praktische tips, dagmenu’s en recepten om eenvoudig uw eetpatroon te verbeteren.

Voedingsconsult

Wilt u gezonder gaan eten, afvallen of een antwoord op een specifieke voedingsvraag? Met het voedingsconsult via SamenGezond kunt u telefonisch of via skype in gesprek met een geregistreerd diëtist over het onderwerp waar u meer over wilt weten. De diëtist verdiept zich in uw persoonlijke situatie en geeft praktisch toepasbare tips waarmee u eenvoudig zelf aan de slag kan.

Privacy

Bij Menzis SamenGezond zit het goed met uw privacy. Als u meedoet aan Menzis SamenGezond deelt u gegevens met Menzis. Gezondheidsgegevens worden niet bij Menzis opgeslagen. Uw gegevens worden nooit gebruikt voor de acceptatie van uw verzekeringsaanvraag, de bepaling van de hoogte van uw verzekeringspremie, toegang tot zorg of de beoordeling van een declaratie. Voor gegevens die Menzis wel nodig heeft (bijvoorbeeld voor het vaststellen van de fitscore en het belonen van activiteiten) vraagt Menzis expliciet toestemming in een eenvoudige en transparante toestemmingsverklaring.

Aanmelden

Aanmelden gaat snel en gemakkelijk. Ga naar menzis.nl/samengezond » en download de app.

 
 
PMA logo
 

Belangrijke telefoonnummers

Bel gratis

0800 - 20 40

Alarmcentrale Menzis

Bel: +31 317 455 555
(24 uur per dag en 7 dagen per week)

Bel gratis 0800-2040

Alarmcentrale Menzis

Bel: +31 317 455 555
(24 uur per dag en 7 dagen per week)

PMA logo
 

Bezoekadres

Kerklaan 2
2911 AD Nieuwerkerk a/d IJssel

Postadres

Postbus 313
2910 AH Nieuwerkerk a/d IJssel

Contact

T: 0180 - 32 02 64
E: klantenservice@pma.info

PMA biedt korting voor iedereen. Ingeschreven in de Kamer van Koophandel onder nummer: 29043684 en geregistreerd bij de AFM (Autoriteit Financiële Markten) onder de Wft (Wet op het financieel toezicht) vergunningsnummer: 12003892.

Als eerste op de hoogte van de nieuwe zorgpremie?

Vul uw e-mailadres in, dan ontvangt u van ons bericht zodra de nieuwe premies van de PMA zorgverzekering voor 2021 bekend zijn. Uw e-mailadres wordt hiervoor éénmalig gebruikt.

 

 

 

 
 
 
Uw gegevens worden door ons niet aan derden verstrekt. Zie ook onze privacyverklaring »