menu
bel gratis 0800-2040
menu
bel gratis 0800-2040
PMA
PMA pluspunt
 

Korting op brillen

Als verzekerde van de PMA zorgverzekering kunt u profiteren van extra voordeel op brillen en contactlenzen bij Specsavers, Eye Wish Opticiens en Hans Anders.

 

Specsavers

Als verzekerde van de PMA zorgverzekering ontvangt u korting op een bril of contactlenzen van Specsavers. Heeft u vanuit uw aanvullende verzekering recht op een vergoeding voor brillen of contactlenzen, dan declareert Specsavers de kosten rechtstreeks bij Menzis, zodat u deze niet zelf hoeft voor te schieten. 

Altijd 2 brillen, zonder bijbetalen

Als u een aanvullende verzekering heeft met een ongebruikte vergoeding voor brillen, ontvangt u bij Specsavers altijd 2 brillen zonder bijbetaling. In de meeste gevallen verdubbelt Specsavers uw brillenvergoeding.

20% korting op een bril

Als u geen gebruik wilt maken van bovenstaande 2 brillen-actie, kunt u uw vergoeding bij Specsavers gebruiken in combinatie met 20% korting op een complete bril. U kunt ook gebruik maken van deze korting als u geen aanvullende verzekering heeft.

Deze korting geldt niet in combinatie met andere aanbiedingen.

Contactlenzenvoordeel

Bij ieder contactlenzenabonnement vanaf € 5 per maand ontvangt u:

 • 10% korting op de eerste levering van contactlenzen 
 • Gratis proefset maandlenzen (of 5 paar daglenzen) 
 • Iedere 2 jaar een gratis bril ter waarde van € 59 (of € 59 korting op een duurdere bril)
 • Gratis thuisbezorging
 • Onbeperkte controles en nazorg

20% korting op kinder- en tienerbrillen

Als verzekerde kunt u kiezen voor 20% korting op een complete kinderbril of tienerbril, of een gratis 2e kinderbril bij ieder montuur vanaf € 79.

Deze korting geldt niet in combinatie met andere aanbiedingen.

20% korting op een zonnebril op sterkte

Als u geen gebruik wilt maken van bovenstaande 2 brillen-actie kunt u uw vergoeding bij Specsavers ook gebruiken in combinatie met 20% korting op een complete zonnebril. U kunt ook gebruik maken van deze korting als u geen aanvullende verzekering heeft.

Deze korting geldt niet in combinatie met andere aanbiedingen.

Nog een aantal voordelen

 • Het oogonderzoek wordt altijd uitgevoerd door een volledig gediplomeerd opticien of optometrist. 
 • Altijd gratis standaard enkelvoudige glazen en inclusief sterkte, prisma en cilinderafwijkingen. 
 • 2 jaar kwaliteitsgarantie: in geval van productie- of materiaalfouten tot 2 jaar na aankoop, repareert of vervangt Specsavers de bril. Deze garantie geldt bij normaal gebruik van de bril.
 • Zichtgarantie: nieuwe glazen als de sterkte binnen 1 jaar verandert.
 • Verandert de sterkte binnen 1 jaar na aankoop met meer dan 0.75 dpt, dan krijgt u nieuwe glazen van hetzelfde type, met dezelfde opties. Gebeurt dit in het tweede jaar na aankoop, dan krijgt u 50% korting op nieuwe glazen. (Geldt alleen als u ouder bent dan 18 jaar. Niet geldig bij oogoperaties, zwangerschap, medicijngebruik of andere (medische) aandoeningen die invloed hebben op het gezichtsvermogen)
 • Varifocaal gewengarantie van 30 dagen: bij Specsavers zijn we ervan overtuigd dat u tevreden zult zijn met uw nieuwe varifocale glazen. Daarom kunt u ze bij ons 30 dagen uitproberen. Kunt u na 30 dagen niet wennen aan de varifocale glazen, dan ruilen wij deze glazen in voor andere glazen waar u wel tevreden mee bent.

Voorwaarden:
Alle acties zijn geldig op vertoon van uw zorgpas. De acties zijn niet geldig in combinatie met andere acties en aanbiedingen en zijn geldig tot eind december 2017.


Eye Wish

Eye Wish Opticiens heeft oog voor de laatste trends en persoonlijk advies, vanuit de overtuiging dat iedereen er goed uit kan zien met een bril. De stylisten van Eye Wish opticiens geven u graag een persoonlijk stijladvies. Dat is advies dat nét even verder gaat en geheel vrijblijvend is. 

Korting op enkelvoudige brillen

 • € 60 korting op een complete enkelvoudige bril voorzien van dunne glazen op sterkte met UltraClean coating of
 • een merkzonnebril ter waarde van € 139 cadeau bij aankoop van een complete enkelvoudige bril voorzien van dunne glazen op sterkte met UltraClean coating. U kiest uit de nieuwste collecties van topmerken als Ray-Ban, Gucci of Carrera. 

Korting op multifocale brillen

€ 120 korting op een complete multifocale bril, voorzien van dunne glazen op sterkte met UltraClean coating.

Korting op beeldschermbrillen

€ 70 korting op een complete beeldschermbril, voorzien van dunne glazen op sterkte met UltraClean coating.

Korting op kinderbrillen

Gratis kindermontuur ter waarde van maximaal € 100 bij een complete kinderbril, voorzien van dunne glazen op sterkte met UltraClean coating. Deze aanbieding is geldig voor kinderen tot en met 12 jaar.

Korting op contactlenzen

15% korting als u uw contactlenzen thuis laat bezorgen met onze EyeWish@Home service én u ontvangt de eerste maand gratis. Op alle overige contactlenzen en halfjaarpakketten ontvangt u 5% korting.

Korting op zonnebrillen

Eye Wish Opticiens heeft de grootste collectie zonnebrillen. U kiest uit de nieuwste modellen en laatste trends. U ontvangt 15% korting bij aankoop van een zonnebril of zonnebril op sterkte.

Profiteer ook van extra garantie

Het kan natuurlijk gebeuren: achteraf wilt u toch liever die andere bril. Of uw ogen kunnen maar niet wennen aan multifocale glazen. Geen enkel punt, bij Eye Wish Opticiens hoort ruilen gewoon bij onze service. 

 • Staat u goed-garantie: Uw montuur moet natuurlijk naadloos aansluiten bij uw levensstijl, uitstraling, de vorm van uw gezicht en uw kleurtype. Daarom hebben wij een gevarieerd assortiment. Bovendien nemen onze opticiens alle tijd om u te adviseren. Als u tóch spijt krijgt of niet tevreden bent met uw montuur, kunt u deze met onze Staat-u goed-garantie eenmalig binnen twee maanden gratis ruilen.
 • Goed zicht-garantie: Het kan gebeuren dat u achteraf niet kunt wennen aan uw nieuwe glazen. Daarom krijgt u van ons de Goed zicht-garantie. U kunt uw glazen binnen 2 maanden omruilen, of u nu voor enkelvoudige of een multifocale bril heeft gekozen. 
De kortingen zijn niet geldig in combinatie met andere aanbiedingen van Eye Wish Opticiens.

Hans Anders

Ook als u geen aanvullende verzekering heeft, krijgt u bij Hans Anders korting of voordeel op vertoon van uw zorgpas.

25% korting op alle glazen en glasopties

Bij aanschaf van een complete bril (montuur naar keuze, inclusief glazen met kraswerende laag en ontspiegeling) 25% korting op brillenglazen, glasopties en -bewerkingen, zoals extra dunne of meekleurende glazen, Clean Coat en Blue Filter.

10% korting op de hele collectie merkmonturen

Bij aanschaf van een complete bril (montuur naar keuze, inclusief glazen met kraswerende laag en ontspiegeling) 10% korting op de hele collectie merkmonturen.

Let op: De 10% korting op merkmonturen is mogelijk in combinatie met de 25% korting op glazen en glasopties.

Complete kinderbril voor € 99,00

 (voor kinderen tot en met 12 jaar). 
Dit aanbod bestaat uit een montuur naar keuze uit het eigenmerk assortiment, inclusief extra dunne glazen (brekingsindex 1.6), voorzien van kraswerende laag en ontspiegeling. 

Let op: niet in combinatie met bovenstaande kortingen op merkmonturen, glazen en glasopties.

 • 10% korting op contactlenzen
  10% korting op onze enkelvoudige en multifocale silicone hydrogel Easy Wear contactlenzen.

Voorwaarden:
De kortingsregelingen zijn geldig in alle Nederlandse winkels van Hans Anders met uitzondering van de webshop. De kortingen zijn niet mogelijk in combinatie met andere acties en voordeelregelingen van Hans Anders. Kijk op hansanders.nl voor alle acties en voorwaarden. U kunt hier uiteraard ook in de winkel naar vragen.


PMA logo
 

Bezoekadres

Kerklaan 2
2911 AD Nieuwerkerk a/d IJssel

Postadres

Postbus 313
2910 AH Nieuwerkerk a/d IJssel

Contact

T: 0180-320264
E: klantenservice@pma.info

PMA is voordelig en voor iedereen. Ingeschreven in de Kamer van Koophandel onder nummer: 29037111 en geregistreerd bij de AFM (Autoriteit Financiële Markten) onder de Wft (Wet op het financieel toezicht) vergunningsnummer: 12003892.