bel gratis 0800-2040
menu
PMA

Naturapolis en restitutiepolis

De verschillen uitgelegd

We bieden u keuze uit twee varianten van de basisverzekering; de naturapolis en de restitutiepolis.

Het verschil tussen een naturapolis en een restitutiepolis is de vergoeding van niet gecontracteerde zorg. Lees hiervoor ook de uitleg gecontracteerde zorg ».

PMA zorgverzekering, basisverzekeringen

Naturapolis

Menzis Basis Voordelig & Menzis Basis

Kiest u voor Menzis Basis Voordelig of Menzis Basis, dan kiest u voor een naturapolis. Dat betekent dat u ruime keuze hebt uit meer dan 35.000 gecontracteerde zorgaanbieders (zorgaanbieders met een Menzis contract).

Gaat u naar een zorgaanbieder zonder contract met Menzis, dan betaalt u de rekening eerst zelf en krijgt u een gedeelte van de kosten vergoed. Hoeveel u vergoed krijgt bij een zorgaanbieder zonder contract met Menzis, is afhankelijk van uw basisverzekering. Lees hiervoor ook informatie over gecontracteerde zorg ».

Restitutiepolis

Menzis Basis Vrij

Kiest u voor Menzis Basis Vrij, dan kiest u voor een restitutiepolis. Dat betekent dat u zelf uw zorgaanbieder kiest. U hebt ruime keuze uit zorgaanbieders met en zonder Menzis contract.

Gaat u naar een zorgaanbieder met een Menzis contract, dan worden uw zorgkosten direct aan de zorgaanbieder betaald.

Gaat u naar een zorgaanbieder zonder contract, dan schiet u eerst zelf uw zorgkosten voor en worden daarna uw kosten 100% vergoed. Alleen wanneer uw zorgverlener onredelijk hoge tarieven rekent, vergeleken met andere zorgverleners in de Nederlandse markt, krijgt u het deel dat onredelijk hoog is, niet vergoed. Lees hiervoor ook informatie over gecontracteerde zorg ».

Alle ziekenhuizen

 
 
PMA logo
 

Vragen of persoonlijk advies?

Bel gratis 0800 - 20 40

ma - vr: 8:30 tot 19:00 uur

Vragen of persoonlijk advies?

Bel gratis 0800 - 2040

bel gratis 0800-2040

ma - vr: 8:30 tot 19:00 uur

PMA logo
 

Bezoekadres

Kerklaan 2
2911 AD Nieuwerkerk a/d IJssel

Postadres

Postbus 313
2910 AH Nieuwerkerk a/d IJssel

Contact

T: 0180 - 32 02 64
E: klantenservice@pma.info

PMA biedt korting voor iedereen. Ingeschreven in de Kamer van Koophandel onder nummer: 29043684 en geregistreerd bij de AFM (Autoriteit Financiële Markten) onder de Wft (Wet op het financieel toezicht) vergunningsnummer: 12003892.