bel gratis 0800-2040

Blog

Gezondheid in het nieuws

Hier kunt u interessante artikelen uit de media vinden die te malen hebben met gezondheid in het nieuws.

 
 
 

Ex-kankerpatiënten niet langer anders behandeld bij afsluiten verzekering

Ex-kankerpatiënten niet langer anders behandeld bij afsluiten verzekering

Mensen die behandeld zijn aan kanker en minimaal tien jaar ziektevrij zijn, hebben straks dezelfde rechten bij een overlijdensrisicoverzekering als andere mensen. Minister Wopke Hoekstra (Financiën) heeft daar met verzekeraars en patiëntenorganisaties afspraken over gemaakt.

Voor personen bij wie voor hun achttiende kanker is vastgesteld, geldt een termijn van vijf jaar na hun genezing.

Ex-kankerpatiënten hoeven na een bepaalde termijn niet meer aan hun verzekeraar te melden dat zij kanker hebben gehad als naar hun medisch verleden gevraagd wordt. Zij hoeven zo niet meer te vrezen dat de ziekte een rol speelt bij de acceptatie of het vaststellen van de premie.

De zogeheten schone lei gaat gelden voor alle Nederlandse verzekeraars die een overlijdensverzekering aanbieden.

Het Verbond van Verzekeraars laat weten blij te zijn met de nieuwe maatregel. "Deze consumenten worden bij het aanvragen van een overlijdensrisicoverzekering niet meer geconfronteerd met een ziekteverleden dat zij het liefst achter zich laten", aldus het Verbond.

Ook de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) is blij met de beslissing van Hoekstra. De NFK lobbyde al jaren voor deze verandering. In september publiceerde de NFK een onderzoek waaruit bleek dat zes op de tien ex-patiënten geen overlijdensrisicoverzekering konden afsluiten.

Bron: Nu.nl

 
PMA logo
 

Bezoekadres

Kerklaan 2
2911 AD Nieuwerkerk a/d IJssel

Postadres

Postbus 313
2910 AH Nieuwerkerk a/d IJssel

Contact

T: 0180 - 32 02 64
E: klantenservice@pma.info

PMA biedt korting voor iedereen. Ingeschreven in de Kamer van Koophandel onder nummer: 29043684 en geregistreerd bij de AFM (Autoriteit Financiële Markten) onder de Wft (Wet op het financieel toezicht) vergunningsnummer: 12003892.

Als eerste op de hoogte van de nieuwe zorgpremie?

Vul uw e-mailadres in, dan ontvangt u van ons bericht zodra de nieuwe premies van de PMA zorgverzekering voor 2021 bekend zijn. Uw e-mailadres wordt hiervoor éénmalig gebruikt.

 

 

 

 
 
 
Uw gegevens worden door ons niet aan derden verstrekt. Zie ook onze privacyverklaring »