Goed nieuws! In 2020 kunt u bij alle ziekenhuizen in Nederland terecht!
 
 
bel gratis 0800-2040

Blog

Gezondheid in het nieuws

Hier kunt u interessante artikelen uit de media vinden die te malen hebben met gezondheid in het nieuws.

 
 
 

Levering anticonceptiepil na maanden weer stabiel

Levering anticonceptiepil na maanden weer stabiel

De levering van de meestgebruikte anticonceptiepil is na maanden van problemen weer stabiel, meldt het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) maandag aan NU.nl. Vrouwen konden de afgelopen periode bij hun apotheek soms maar een voorraad voor maximaal drie maanden meekrijgen.

Het CBG zegt dat apotheken nu weer voorraden voor zes maanden kunnen meegeven aan vrouwen.

"De meeste bedrijven die de anticonceptiepil leveren, kunnen weer voldoende produceren en aan de vraag voldoen. Twee bedrijven kunnen de pil nog niet leveren, maar dit zal geen invloed hebben op de beschikbaarheid van de anticonceptiepil bij de apotheek", aldus het zelfstandig bestuursorgaan.

Het CBG adviseerde apothekers eerder om geen grote voorraden van de meestgebruikte pil (levonorgestrel/ethinylestradiol 150/30 µg) mee te geven om het risico op tekorten te verkleinen.

De problemen omtrent de levering van de anticonceptiepil kwamen eind vorig jaar aan het licht. Er waren destijds productieproblemen.

Pillengroothandel Mosadex liet aan NU.nl weten dat dit vervolgens in de hele keten merkbaar was, omdat de fabrikanten naar de lagelonenlanden zijn getrokken en de toevoer hierdoor geconcentreerd is.

Bron: Nu.nl

 
PMA logo
 

Bezoekadres

Kerklaan 2
2911 AD Nieuwerkerk a/d IJssel

Postadres

Postbus 313
2910 AH Nieuwerkerk a/d IJssel

Contact

T: 0180 - 32 02 64
E: klantenservice@pma.info

PMA is voordelig en voor iedereen. Ingeschreven in de Kamer van Koophandel onder nummer: 29043684 en geregistreerd bij de AFM (Autoriteit Financiële Markten) onder de Wft (Wet op het financieel toezicht) vergunningsnummer: 12003892.