Goed nieuws! In 2020 kunt u bij alle ziekenhuizen in Nederland terecht!
 
 
bel gratis 0800-2040

Blog

Gezondheid in het nieuws

Hier kunt u interessante artikelen uit de media vinden die te malen hebben met gezondheid in het nieuws.

 
 
 

Aantal ingeschreven personen in Donorregister opnieuw toegenomen

Aantal ingeschreven personen in Donorregister opnieuw toegenomen

Het aantal personen dat zijn of haar wensen omtrent orgaandonatie heeft vastgelegd in het Donorregister, is opnieuw toegenomen. In januari 2019 stonden 57.000 mensen meer ingeschreven in vergelijking met het jaar ervoor, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag.

In totaal staan nu 6,4 miljoen mensen in het Donorregister. Hiervan geeft 31 procent expliciet geen toestemming voor donatie.

Volgens het CBS neemt het aantal mensen dat toestemming geeft voor donatie elk jaar toe. De toename was vorig jaar wel lager dan in de jaren daarvoor.

"In 2019 geeft meer dan de helft van de geregistreerde personen (58 procent) aan donor te willen zijn, al dan niet met donatiebeperkingen." 11 procent laat de keuze "aan nabestaanden of een aangewezen persoon".

Volgend jaar juli gaat de nieuwe donorwet in. Vanaf dat moment is iedereen vanaf achttien jaar oud ingeschreven in het Donorregister met de vermelding 'geen bezwaar tegen orgaandonatie' tenzij de persoon zelf een andere keuze heeft vastgelegd.

Bron: Nu.nl

 
PMA logo
 

Bezoekadres

Kerklaan 2
2911 AD Nieuwerkerk a/d IJssel

Postadres

Postbus 313
2910 AH Nieuwerkerk a/d IJssel

Contact

T: 0180 - 32 02 64
E: klantenservice@pma.info

PMA is voordelig en voor iedereen. Ingeschreven in de Kamer van Koophandel onder nummer: 29043684 en geregistreerd bij de AFM (Autoriteit Financiële Markten) onder de Wft (Wet op het financieel toezicht) vergunningsnummer: 12003892.