bel gratis 0800-2040

Blog

Gezondheid in het nieuws

Hier kunt u interessante artikelen uit de media vinden die te malen hebben met gezondheid in het nieuws.

 
 
 

Bijna een kwart van Nederlanders heeft last van de maag, lever of darmen

Bijna een kwart van Nederlanders heeft last van de maag, lever of darmen

Bijna een kwart van de Nederlanders kampte in 2017 met maag-, lever- of darmproblemen. Het gaat om ruim 3,7 miljoen mensen, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maandag.

Uit onderzoek, dat in opdracht van de Maag Lever Darm Stichting werd uitgevoerd, blijkt dat bijna 60 procent van de patiënten vrouw is.

Niet alle problemen zijn ernstig, meldt het RIVM. " Ze kunnen redelijk onschuldig zijn, zoals infecties aan het maag-darmkanaal tot zeer ernstig. Voorbeelden daarvan zijn chronische ontstekingsziektes en kanker van een van de spijsverteringsorganen."

In 2017 zijn ruim vijftienduizend mensen overleden door aandoeningen aan hun maag, darmen of lever. Dertienduizend patiënten van deze groep zijn overleden aan kanker van het spijsverteringsstelsel, blijkt uit het onderzoek.

Het gaat dan meestal om darmkanker. "Meer mannen dan vrouwen sterven aan kanker van het spijsverteringsstelsel."

Bron: Nu.nl

 
PMA logo
 

Bezoekadres

Kerklaan 2
2911 AD Nieuwerkerk a/d IJssel

Postadres

Postbus 313
2910 AH Nieuwerkerk a/d IJssel

Contact

T: 0180 - 32 02 64
E: klantenservice@pma.info

PMA is voordelig en voor iedereen. Ingeschreven in de Kamer van Koophandel onder nummer: 29043684 en geregistreerd bij de AFM (Autoriteit Financiële Markten) onder de Wft (Wet op het financieel toezicht) vergunningsnummer: 12003892.