bel gratis 0800-2040

Blog

Gezondheid in het nieuws

Hier kunt u interessante artikelen uit de media vinden die te malen hebben met gezondheid in het nieuws.

 
 
 

Holland & Barrett roept poeder terug om mogelijke salmonellabesmetting

Holland & Barrett roept poeder terug om mogelijke salmonellabesmetting

Gezondheids- en verzorgingswinkel Holland & Barrett roept een partij Purasana Chlorella-poeders terug. In de verkochte zakken kan de salmonellabacterie voorkomen.

Dat meldt de winkel op haar website. Het gaat om producten met etiketnummer CB045I17/12, die ten minste houdbaar zijn tot 30 december 2020.

Salmonella vormt voor met name jonge kinderen, ouderen, zwangere vrouwen en mensen met een verzwakt afweersysteem een gevaar. Een besmetting kan diarree, buikpijn en koorts veroorzaken. Die klachten verdwijnen vaak na zo'n drie dagen. De bacterie kan ook organen, botten en gewrichten aantasten als ze in de bloedbaan terechtkomt.

In uitzonderlijke gevallen kan salmonella dodelijk zijn; wanneer de patiënt uitdroogt en nierfalen ontstaan, of wanneer de patiënt in shock raakt door bloedvergiftiging .

Klanten die het product met het desbetreffende nummer hebben aangeschaft, kunnen het bij de winkel retourneren. Zij krijgen het aankoopbedrag dan terug. Het is onduidelijk hoeveel zakken er zijn verkocht.

Bron: Nu.nl

 
PMA logo
 

Bezoekadres

Kerklaan 2
2911 AD Nieuwerkerk a/d IJssel

Postadres

Postbus 313
2910 AH Nieuwerkerk a/d IJssel

Contact

T: 0180 - 32 02 64
E: klantenservice@pma.info

PMA is voordelig en voor iedereen. Ingeschreven in de Kamer van Koophandel onder nummer: 29043684 en geregistreerd bij de AFM (Autoriteit Financiële Markten) onder de Wft (Wet op het financieel toezicht) vergunningsnummer: 12003892.