bel gratis 0800-2040

Blog

Gezondheid in het nieuws

Hier kunt u interessante artikelen uit de media vinden die te malen hebben met gezondheid in het nieuws.

 
 
 

GGD: Meer lichamelijke problemen bij jongeren door beeldschermgebruik

GGD: Meer lichamelijke problemen bij jongeren door beeldschermgebruik

Als jongeren twintig minuten naar een laptop, tablet of smartphone hebben gekeken, moeten zij volgens de GGD een korte 'kijkpauze' van twintig seconden inlassen om lichamelijke problemen te voorkomen. Dat plan wordt donderdag gelanceerd op het Nederlands Congres Volksgezondheid in Utrecht, schrijft het AD.

Daarnaast moeten jongeren elke dag minstens twee uur buiten doorbrengen. Met het nieuwe plan hoopt de GGD de risico's van overmatig beeldschermgebruik en internetten zo veel mogelijk tegen te gaan. "Een ban op laptops zou te ver gaan", vertelde een woordvoerder aan de krant.

De GGD meldt steeds vaker door scholen ingeschakeld te worden omdat leerlingen last hebben van oogaandoeningen, overgewicht, nekklachten en een verstoord nachtritme. "Consequenties van overmatig beeldschermgebruik", aldus de GGD.

Volgens Edwin Mulder van GGD Gelderland-Zuid, die het plan voor scholen heeft uitgewerkt, kijken jongeren tussen de tien en achttien jaar gemiddeld vijf tot zeven uur per dag naar een laptop, computer of tablet.

Bron: Nu.nl

 
PMA logo
 

Bezoekadres

Kerklaan 2
2911 AD Nieuwerkerk a/d IJssel

Postadres

Postbus 313
2910 AH Nieuwerkerk a/d IJssel

Contact

T: 0180-320264
E: klantenservice@pma.info

PMA is voordelig en voor iedereen. Ingeschreven in de Kamer van Koophandel onder nummer: 29037111 en geregistreerd bij de AFM (Autoriteit Financiële Markten) onder de Wft (Wet op het financieel toezicht) vergunningsnummer: 12003892.