bel gratis 0800-2040

Blog

Gezondheid in het nieuws

Hier kunt u interessante artikelen uit de media vinden die te malen hebben met gezondheid in het nieuws.

 
 
 

Nederland verzekerd van vaccin bij mondiale griepuitbraak

Nederland verzekerd van vaccin bij mondiale griepuitbraak

Mocht in de toekomst een grieppandemie uitbreken, dan is de Nederlandse bevolking gegarandeerd van een vaccin hiertegen.

Nederland heeft samen met veertien andere Europese landen een contract gesloten met twee producenten van vaccins tegen pandemische griep.

Hierdoor is Nederland in ieder geval de komende vier jaar verzekerd van vaccins bij een eventuele mondiale griepuitbraak, laat minister Bruno Bruins (Medische Zorg) vrijdag in een Kamerbrief weten. Het gaat om maximaal 7,5 miljoen doses.

"Eens in de zoveel tijd breekt een pandemie uit, een wereldwijde uitbraak van een nieuw griepvirus. Er kunnen dan veel mensen ziek worden en overlijden", schrijft Bruins vrijdag aan de Tweede Kamer. Nederland is in het geval van zo'n mondiale griepvirusuitbraak gegarandeerd van tijdige levering van het vaccin, aldus de minister.

Veel EU-lidstaten hadden tijdens een grieppandemie in 2009 niet de beschikking over voldoende vaccins. Naar aanleiding hiervan spraken Europese landen af om gezamenlijk vaccins in te kopen om in de toekomst beter voorbereid te zijn.

Bron: Nu.nl

 
PMA logo
 

Bezoekadres

Kerklaan 2
2911 AD Nieuwerkerk a/d IJssel

Postadres

Postbus 313
2910 AH Nieuwerkerk a/d IJssel

Contact

T: 0180-320264
E: klantenservice@pma.info

PMA is voordelig en voor iedereen. Ingeschreven in de Kamer van Koophandel onder nummer: 29037111 en geregistreerd bij de AFM (Autoriteit Financiële Markten) onder de Wft (Wet op het financieel toezicht) vergunningsnummer: 12003892.