bel gratis 0800-2040

Blog

Gezondheid in het nieuws

Hier kunt u interessante artikelen uit de media vinden die te malen hebben met gezondheid in het nieuws.

 
 
 

'Ruim 60 procent van doktersassistenten maakt geweldincident mee'

'Ruim 60 procent van doktersassistenten maakt geweldincident mee'

Circa 62 procent van de doktersassistenten heeft in de afgelopen twee jaar te maken gehad met geweld. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Doktersassistenten (NVDA) op basis van eigen onderzoek onder bijna duizend leden.

De doktersassistenten rapporteerden onder meer spugen, slaan, schoppen, vernielen en zelfs bedreigingen met bijl, mes of vuurwapen.

Volgens de NVDA moest in enkele gevallen zelfs de politie worden ingeschakeld. Ruim een kwart van de assistenten meldde meer dan vier keer per jaar dergelijke incidenten mee te maken.

Veel doktersassistenten in huisartsenpraktijken en -posten melden gevoelens van angst, onveiligheid en boosheid. Een deel ervaart langdurige fysieke klachten.

Volgens NVDA-voorzitter Kees Gillis geven veel doktersassistenten (44 procent) aan dat het geweld toeneemt. "Dat is een maatschappelijk probleem dat alle zorgverleners treft."

Bron: ANP

 
PMA logo
 

Bezoekadres

Kerklaan 2
2911 AD Nieuwerkerk a/d IJssel

Postadres

Postbus 313
2910 AH Nieuwerkerk a/d IJssel

Contact

T: 0180-320264
E: klantenservice@pma.info

PMA is voordelig en voor iedereen. Ingeschreven in de Kamer van Koophandel onder nummer: 29037111 en geregistreerd bij de AFM (Autoriteit Financiële Markten) onder de Wft (Wet op het financieel toezicht) vergunningsnummer: 12003892.