bel gratis 0800-2040

Blog

Gezondheid in het nieuws

Hier kunt u interessante artikelen uit de media vinden die te malen hebben met gezondheid in het nieuws.

 
 
 

Kwart leerlingen van middelbare school in Goes meldt zich ziek

Kwart leerlingen van middelbare school in Goes meldt zich ziek

De griepepidemie heeft flink huisgehouden op een middelbare school in de Zeeuwse stad Goes. Een kwart van de zestienhonderd leerlingen van de Goese Lyceum-locatie Oranjeweg heeft zich ziek gemeld.

Rector Carin Biesterbosch zegt dat de school dit nooit eerder heeft meegemaakt. "We zien nu ook redelijk wat collega's omvallen", voegt ze eraan toe.

Dertien docenten zaten woensdag ziek thuis. Het lukt niet om ze allemaal te vervangen en daarom heeft de school noodgedwongen de lesroosters ingekort. Onder de leerlingen steeg het aantal ziekmeldingen vorige week donderdag ineens flink.

De piek was dinsdag met zo'n vierhonderd ziekmeldingen, bevestigt de school na berichtgeving van Omroep Zeeland. Rector Biesterbosch zegt overigens dat ze niet van alle leerlingen weet wat ze precies mankeren.
Ook landelijk is er een forse toename

Landelijk is het aantal grieppatiënten ook fors toegenomen, na een paar weken van daling. Volgens gezondheidsinstituut Nivel gingen vorige week 96 op de 100.000 mensen met griepklachten naar de huisarts. De week daarvoor waren het er maar 59.

Het instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg baseert zich op cijfers van veertig huisartsenpraktijken verspreid over het land.

Als twee weken achter elkaar meer dan 51 op de 100.000 mensen griep hebben, is er officieel sprake van een epidemie. Huisartsen zien vooral veel baby's en peuters met griepachtige verschijnselen.

Er is nu voor de negende achtereenvolgende week sprake van een griepepidemie. Gemiddeld duurt zo'n epidemie ook ongeveer negen weken. Vorig jaar duurde de griepgolf twee keer zo lang als normaal.

Bron: ANP

 
PMA logo
 

Bezoekadres

Kerklaan 2
2911 AD Nieuwerkerk a/d IJssel

Postadres

Postbus 313
2910 AH Nieuwerkerk a/d IJssel

Contact

T: 0180-320264
E: klantenservice@pma.info

PMA is voordelig en voor iedereen. Ingeschreven in de Kamer van Koophandel onder nummer: 29037111 en geregistreerd bij de AFM (Autoriteit Financiële Markten) onder de Wft (Wet op het financieel toezicht) vergunningsnummer: 12003892.