bel gratis 0800-2040

Blog

Gezondheid in het nieuws

Hier kunt u interessante artikelen uit de media vinden die te malen hebben met gezondheid in het nieuws.

 
 
 

Grotere kans op overleven hartaandoening of beroerte

Grotere kans op overleven hartaandoening of beroerte

De kans dat iemand een hartstilstand, hartinfarct of beroerte overleeft, is groter geworden. Tevens overlijden mensen op steeds latere leeftijd aan de gevolgen van dergelijke hart- en vaatziektes, blijkt maandag uit onderzoek van de Hartstichting.

Dankzij de betere medische technieken waarover artsen beschikken, kunnen patiënten met dergelijke aandoeningen beter behandeld worden. Toch komen er wel steeds meer hart- en vaatpatiënten bij in Nederland.

"Overleed vijftig jaar geleden één op de twee Nederlanders aan een hart- of vaatziekte, nu is dat één op de vier", zegt Floris Italianer, directeur van de Hartstichting.

Op dit moment zijn er ongeveer 1,4 miljoen mensen in Nederland met een hart- of vaatziekte. Het gaat om ongeveer 725.000 mannen en 675.000 vrouwen. Naar verwachting zullen in 2030 bijna twee miljoen Nederlanders hart- of vaatpatiënt zijn.

Volgens de Hartstichting is de toename van het aantal patiënten deels te beperken als mensen met een verhoogd risico op hart- en vaataandoeningen eerder worden opgespoord. Daarnaast wordt mensen aangeraden om regelmatig hun bloeddruk, cholesterol en BMI op te meten.

Bron: ANP

 
PMA logo
 

Bezoekadres

Kerklaan 2
2911 AD Nieuwerkerk a/d IJssel

Postadres

Postbus 313
2910 AH Nieuwerkerk a/d IJssel

Contact

T: 0180-320264
E: klantenservice@pma.info

PMA is voordelig en voor iedereen. Ingeschreven in de Kamer van Koophandel onder nummer: 29037111 en geregistreerd bij de AFM (Autoriteit Financiële Markten) onder de Wft (Wet op het financieel toezicht) vergunningsnummer: 12003892.