bel gratis 0800-2040

Blog

Gezondheid in het nieuws

Hier kunt u interessante artikelen uit de media vinden die te malen hebben met gezondheid in het nieuws.

 
 
 

'Apothekers verkopen medicijnen aan buitenland ondanks tekort'

'Apothekers verkopen medicijnen aan buitenland ondanks tekort'

Apothekers in Nederland verkopen medicijnen die bestemd zijn voor Nederlandse patiënten aan het buitenland, ondanks tekorten in dit land. Dit meldt Trouw  maandag op basis van gesprekken met onder anderen apothekers, verzekeraars en groothandelaren.

Het is niet bekend of de verkoop in het buitenland, waar meer geld gekregen kan worden voor medicijnen dan in Nederland, bijdraagt aan het medicijntekort in Nederland. Dit schetst de krant.

Apothekersvereniging KNMP meldde eerder deze maand nog dat geneesmiddelentekorten steeds vaker voorkomen. "In 2018 waren 769 geneesmiddelen niet beschikbaar. In 2017 waren dit nog ruim 730 geneesmiddelen."

De apothekers zouden liever niet praten over het onderwerp. Eén apotheker spreekt zelfs van een omerta, de maffiose zwijg­­plicht.

Zorgverzekeraar VGZ wil een onafhankelijk onderzoek naar de oorzaak van de medicijntekorten in Nederland.

"We horen ook verhalen over doosjes medicijnen die opduiken in het buitenland, die bestemd zijn voor de Nederlandse markt. We willen daarom een onderzoek of dit daadwerkelijk klopt. Dit moet inzicht geven in de voorraadpositie in Nederland en wat er precies met de medicijnen gebeurt."

Bron: ANP / Nu.nl

 
PMA logo
 

Bezoekadres

Kerklaan 2
2911 AD Nieuwerkerk a/d IJssel

Postadres

Postbus 313
2910 AH Nieuwerkerk a/d IJssel

Contact

T: 0180-320264
E: klantenservice@pma.info

PMA is voordelig en voor iedereen. Ingeschreven in de Kamer van Koophandel onder nummer: 29037111 en geregistreerd bij de AFM (Autoriteit Financiële Markten) onder de Wft (Wet op het financieel toezicht) vergunningsnummer: 12003892.