bel gratis 0800-2040

Blog

Gezondheid in het nieuws

Hier kunt u interessante artikelen uit de media vinden die te malen hebben met gezondheid in het nieuws.

 
 
 

Bioscopen en fitnesscentra beschermen bezoekers tegen gehoorschade

Bioscopen en fitnesscentra beschermen bezoekers tegen gehoorschade

Bioscopen, fitnesscentra, studentenverenigingen en organisatoren van schoolfeesten nemen stappen om gehoorbeschadiging bij bezoekers te voorkomen. Ze sluiten daarover donderdag een akkoord met staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid).

In het convenant wordt onder meer afgesproken dat bezoekers makkelijk aan oordoppen kunnen komen op plaatsen waar hard geluid is. Ook zullen maximale geluidsniveaus worden gehanteerd. Voor volwassenen geldt een maximaal gemiddelde van 103 decibel gemeten over vijftien minuten.

Verder hebben de partijen afgesproken om bezoekers in te lichten over de risico's en het voorkomen van gehoorschade. Eerder zijn al dergelijke afspraken gemaakt met poppodia, festivals en evenementen. Zij hebben donderdag opnieuw hun afspraken met de staatssecretaris verlengd.

Blokhuis: "Bij concerten en festivals is het al heel normaal om goed na te denken over gehoorbescherming. Maar er zijn natuurlijk veel meer plekken waar je versterkte muziek tegenkomt. Ook daar moet het zo veilig mogelijk zijn voor je gehoor. Daarin maken we vandaag een mooie stap."

Het nieuwe convenant is vier jaar geldig. Onder de deelnemers zijn de Vereniging van EvenementenMakers, de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals, de Landelijke Kamer van Verenigingen en de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters.

Bron: ANP / Nu.nl

 
PMA logo
 

Bezoekadres

Kerklaan 2
2911 AD Nieuwerkerk a/d IJssel

Postadres

Postbus 313
2910 AH Nieuwerkerk a/d IJssel

Contact

T: 0180-320264
E: klantenservice@pma.info

PMA is voordelig en voor iedereen. Ingeschreven in de Kamer van Koophandel onder nummer: 29037111 en geregistreerd bij de AFM (Autoriteit Financiële Markten) onder de Wft (Wet op het financieel toezicht) vergunningsnummer: 12003892.