bel gratis 0800-2040

Blog

Gezondheid in het nieuws

Hier kunt u interessante artikelen uit de media vinden die te malen hebben met gezondheid in het nieuws.

 
 
 

Trimbos Instituut: '14 procent van de Nederlanders is riskante drinker'

Trimbos Instituut: '14 procent van de Nederlanders is riskante drinker'

Van de Nederlandse volwassen bevolking kan 14 procent als riskante drinker worden aangemerkt, stelt het Trimbos Instituut.

"Van de 80 procent van de bevolking van achttien jaar of ouder die in het afgelopen jaar alcohol heeft gedronken, kan één op de zes als riskante drinker worden aangemerkt. Dit komt overeen met 1.790.000 personen oftewel 14 procent van de totale bevolking", becijfert de organisatie op haar website.

Een riskante drinker is iemand die door zijn of haar drankgebruik problemen krijgt, zoals bijvoorbeeld het niet kunnen nakomen van verplichtingen of rijden onder invloed.

Onder mannen die alcohol drinken, komen relatief meer riskante drinkers voor dan in de groep vrouwen die alcohol drinkt. Ook is er een verschil tussen hogeropgeleiden en lageropgeleiden. Het aandeel riskante drinkers onder hogeropgeleiden die alcohol drinken is twee keer zo groot als onder lageropgeleide gebruikers van alcohol.

"Riskante gebruikers ervaren vergeleken met niet-riskante gebruikers veel vaker aan alcohol gerelateerde problemen, zoals geheugenverlies, agressie, vandalisme of een ongeval (27,9 procent versus 1,6 procent)", schrijft het Trimbos.

"Ook zijn riskante alcoholgebruikers vaker in contact geweest met de politie door hun alcoholgebruik (16,3 procent versus 2,7 procent)."

Bron: ANP

 
PMA logo
 

Bezoekadres

Kerklaan 2
2911 AD Nieuwerkerk a/d IJssel

Postadres

Postbus 313
2910 AH Nieuwerkerk a/d IJssel

Contact

T: 0180-320264
E: klantenservice@pma.info

PMA is voordelig en voor iedereen. Ingeschreven in de Kamer van Koophandel onder nummer: 29037111 en geregistreerd bij de AFM (Autoriteit Financiële Markten) onder de Wft (Wet op het financieel toezicht) vergunningsnummer: 12003892.