bel gratis 0800-2040

Blog

Gezondheid in het nieuws

Hier kunt u interessante artikelen uit de media vinden die te malen hebben met gezondheid in het nieuws.

 
 
 

RIVM: Nederlanders eten en drinken iets gezonder

RIVM: Nederlanders eten en drinken iets gezonder

Nederlanders zijn de afgelopen jaren meer groente en fruit gaan eten en minderen met het nuttigen van vlees en suikerhoudende dranken, meldt het gezondheidsinstituut RIVM dinsdag op basis van de voedselconsumptiepeiling.

In de voedselconsumptiepeiling wordt onder meer bijgehouden hoeveel, wat voor soort en door wie voedsel wordt geconsumeerd.

"De afgelopen jaren is een voorzichtige verbetering in het Nederlandse voedingspatroon te zien", stelt het RIVM.

In de periode 2012 tot 2016 aten Nederlanders gemiddeld 7 procent meer fruit dan in de periode 2007 tot 2010, namelijk 110 gram per dag. Ook is de vleesconsumptie in deze periode gedaald naar 100 gram vlees per dag, een daling van 8 procent.

"De zuivelconsumptie is met 12 procent afgenomen tot circa 350 gram", aldus het instituut. "De daling in de consumptie van rood en bewerkt vlees kan gunstig zijn voor de volksgezondheid in verband met een lager risico op een aantal chronische ziekten."

Volgens het RIVM is er nog wel veel gezondheidswinst te behalen. Een verdere stijging van de consumptie van plantaardige voedingsmiddelen is gewenst.

Voor de voedselconsumptiepeiling is het voedingspatroon van ruim vierduizend kinderen en volwassenen in kaart gebracht.

Bron: Nu.nl

 
PMA logo
 

Bezoekadres

Kerklaan 2
2911 AD Nieuwerkerk a/d IJssel

Postadres

Postbus 313
2910 AH Nieuwerkerk a/d IJssel

Contact

T: 0180-320264
E: klantenservice@pma.info

PMA is voordelig en voor iedereen. Ingeschreven in de Kamer van Koophandel onder nummer: 29037111 en geregistreerd bij de AFM (Autoriteit Financiële Markten) onder de Wft (Wet op het financieel toezicht) vergunningsnummer: 12003892.