bel gratis 0800-2040

Recepten

Hier vind u de laatste gezonde recepten

 
 
 

Baci di dama, dameskusjes

Baci di dama, dameskusjes

Deze ‘dameskusjes’ smelten in je mond. De combinatie van twee op elkaar ‘geplakte’ koekjes met chocolade of hazelnootcrème ertussen is een specialiteit uit de regio Piemonte. Ze smaken heerlijk bij een espresso of cappuccino.

Bereiding

5 x G: Gecombineerd
Aantal stuks: 14
Bereidingstijd: 30 minuten

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180?C. Leg de hazelnoten op de bakplaat en rooster ze in de voorverwarmde oven gedurende ± 10 minuten tot ze goudbruin zijn.

Stap 2: Maal de hazelnoten samen met 2 eetlepels van de suiker tot een fijn ‘poeder’ in de keukenmachine of met een staafmixer.

Stap 3: Voeg de rest van de suiker toe, samen met de boter en het zout, kneed dit tot een romig geheel. Meng dan de gezeefde bloem erdoor en kneed het tot een glad deeg. Zet het even in de koelkast.

Stap 4: Maak 30 ‘balletjes’ zo groot als een kers. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de deegballetjes er op met een tussenruimte van ± 2 cm. De koekjes vloeien iets uit.

Stap 5: Bak ze in 15 minuten goudbruin en gaar, laat ze goed afkoelen.

Stap 6: Rasp de chocolade grof, laat ze au-bain-marie smelten. Dompel de afgekoelde koekjes met de platte kant in de gesmolten chocolade en druk 2 dameskusjes tegen elkaar, zodat ze blijven kleven. Laat de chocolade stollen.

Stap 7: Ook lekker met witte chocolade waar wat sinaasappelschil doorheen is geroerd.

Recept is afkomstig van: Caatkookt -  http://www.passionforfood.nl/caat-kookt/

Bron: Geen

 
PMA logo
 

Bezoekadres

Kerklaan 2
2911 AD Nieuwerkerk a/d IJssel

Postadres

Postbus 313
2910 AH Nieuwerkerk a/d IJssel

Contact

T: 0180 - 32 02 64
E: klantenservice@pma.info

PMA is voordelig en voor iedereen. Ingeschreven in de Kamer van Koophandel onder nummer: 29043684 en geregistreerd bij de AFM (Autoriteit Financiële Markten) onder de Wft (Wet op het financieel toezicht) vergunningsnummer: 12003892.