bel gratis 0800-2040

Blog

Gezondheid in het nieuws

Hier kunt u interessante artikelen uit de media vinden die te malen hebben met gezondheid in het nieuws.

 
 
 

Operatiekamers Gronings ziekenhuis na jaar weer open na sluiting door vliegjes

Operatiekamers Gronings ziekenhuis na jaar weer open na sluiting door vliegjes

Het nieuwe operatiekamercomplex van ziekenhuis Refaja in Stadskanaal is na een jaar opnieuw in gebruik genomen. Begin vorig jaar werden er meerdere insecten aangetroffen in de operatiekamers, nadat het kort daarvoor was geopend.

Vanwege patiëntveiligheid werd het operatiecomplex gesloten. Door de sluiting vorig jaar januari moest het ziekenhuis zo’n tweehonderd operaties uitstellen. Tientallen patiënten moesten worden overgeplaatst naar ziekenhuizen in Hoogeveen en Emmen.

Volgens een woordvoerder van het ziekenhuis heeft de heropening een jaar geduurd omdat eerst gekeken moest worden hoe de insecten de operatiekamers binnen konden komen en vervolgens moesten er verschillende werkzaamheden plaatsvinden om het probleem op te lossen.

Het afgelopen jaar werd een deel van de buitengevel behandeld met afdichtende pasta om het complex hermetisch af te sluiten. Aan de kamers zelf zijn geen aanpassingen gedaan. Na het afdichten zijn de kamers met rooktesten getest op doorlaatbaarheid.

Tijdens de werkzaamheden zijn de oude operatiekamers van ziekenhuislocatie Refaja in gebruik genomen.

Bron: Nu.nl

 
PMA logo
 

Bezoekadres

Kerklaan 2
2911 AD Nieuwerkerk a/d IJssel

Postadres

Postbus 313
2910 AH Nieuwerkerk a/d IJssel

Contact

T: 0180-320264
E: klantenservice@pma.info

PMA is voordelig en voor iedereen. Ingeschreven in de Kamer van Koophandel onder nummer: 29037111 en geregistreerd bij de AFM (Autoriteit Financiële Markten) onder de Wft (Wet op het financieel toezicht) vergunningsnummer: 12003892.