bel gratis 0800-2040

Blog

Gezondheid in het nieuws

Hier kunt u interessante artikelen uit de media vinden die te malen hebben met gezondheid in het nieuws.

 
 
 

Dokter die heimlichgreep bedacht overleden

Dokter die heimlichgreep bedacht overleden

Dokter Henry Heimlich, bekend van de heimlichgreep, is zaterdag op 96-jarige leeftijd in het ziekenhuis overleden aan de gevolgen van een hartaanval. Dat maakt zijn familie in Cincinnati bekend in Amerikaanse media.

Dokter Heimlich werd in de jaren zeventig bekend door zijn methode om mensen die zich hebben verslikt van verstikking te redden. De hulpverlener gaat daarbij achter de patiënt staan, omarmt hem ter hoogte van de buik, tussen borstbeen en navel en laat met een stevige opwaartse duw het blokkerende voorwerp uit de luchtpijp schieten.

Heimlich bedacht de greep tijdens zijn werk op de operatie-afdeling van het Joods Ziekenhuis in Cincinnati. De dokter is ook de bedenker van andere technieken uit de medische wereld.

Levens gered

In de Verenigde Staten alleen al heeft de heimlichgreep het leven gered van meer dan 100.000 mensen, meldt de BBC. Volgens een verklaring van de familie is Heimlich “een held voor velen overal ter wereld.”

In mei paste Heimlich zijn eigen greep nog toe om een vrouw in het verzorgingstehuis te redden. De 87-jarige vrouw verslikte zich in een stukje hamburger.

Bron: Nu.nl

 
PMA logo
 

Bezoekadres

Kerklaan 2
2911 AD Nieuwerkerk a/d IJssel

Postadres

Postbus 313
2910 AH Nieuwerkerk a/d IJssel

Contact

T: 0180-320264
E: klantenservice@pma.info

PMA is voordelig en voor iedereen. Ingeschreven in de Kamer van Koophandel onder nummer: 29037111 en geregistreerd bij de AFM (Autoriteit Financiële Markten) onder de Wft (Wet op het financieel toezicht) vergunningsnummer: 12003892.